» Om Oss » E-Sigarett FAQ

E-Sigarett FAQ

Her på denne siden, vil vi forsøke å svare på de vanligste spørsmål og gi deg en rekke tips og triks som du kansje får bruk for når du nå begynner ditt nye liv med e-trekk E-Sigaretter.

Du er også velkommen til å kontakte din lokale ambassadør hvis du har spørsmål eller gjerne vil ha en demo av noen av produktene.

Det er ingen vare i den valgte kategori

Oppbevaring av e-væske

E-væske skal oppbevares ved temperaturer mellom 4 og 25 grader celsius. Er temperaturen på e-væsken lavere enn de 4 grader celsius blir den for tyktflytende og dermed vanskelig å røyke.Ved temperaturer over 25 grader celsius mistes aromastoffer ved røyking.Ved regelmessig bruk av din esug sigarett, må du huske å vedlikeholde dine atomizere.

OBS!!! 10 ml væske tilsvarer  ca. 60-70 sigaretter

Rensning av Clearomizere

Normalt er det ikke nødvendig å rense eller "dry burne" sin clearomizer før man tar den i bruk for første gang. Men når du har brukt den en stund, kan den virke dårligere eller gi brent eller dårlig smak. Dette skyldes som regel at det har dannet seg et brent væskelag på glødetråden (den som varmer opp væsken) Det kan du i de fleste tilfeller avrette ved å gjøre følgende:

Du tar proppen av og tømmer clearomizeren. Så skal du forsiktig trekke vekerne opp i hver side og skylle dem under varmt vann. Deretter (med alt ute) setter du dem på batteriet og tenner til selve glødetråden blir klar rød over det hele. Det utvikles en del røyk og du må ikke puste på tråden for at få røyken vekk, for da kan den knekke når den er så varm. Deretter stapper du vekerne ned, og setter proppen på igjen. Sørg for at luftrøret (det midterste hul) er direkte over røret i midten, ellers kan det komme væske ned i selve røret som går midt gjennom clearomizeren, og deretter direkte ned i batteriet.

Hvis det ikke hjelper, er det nok på tide med en ny clearomizer.

Garanti på atomizere

Atomizerne er meget individuelle, og holdbarheten er meget forskjellig. Men det er jo også den delen av e-siggen som blir hardest belastet, og konstant oppvarmet og fordamper væske, når en suger.

 Vedr. Garanti er det slik:

 - LR atomizere: 24 timer. Dvs. vi garanterer kun at den virker, når du mottar den. Denne atomizer er designet til å avgi mye mer damp, siden den belastes meget hardt.

 - JoyeTech atomizere. 4 ukers garanti. Lang garanti da produktet kommer fra original produsenten av e-sigaretter.

 - Epuff atomizere. 2 ukers garanti. Et billigere produkt fra en annen produsent, derfor er garantien også redusert.

Kjøper du en pakke med 5 atomizere, er det alltid en god ide å sjekke, at alle virker tilfredsstillende når du mottar varen.

Etter en stund  kommer det ikke så mye damp ut av min sigarett:

 

Det er da høyst sannsynlig at din atomizer bør renses. Se nedenfor hvordan du gjør det.

Tips; hvis du ønsker mer damp, kan du med fordel dryppe litt væske direkte i din atomizer, på glødetråden og ikke ned i chippen.

Du kan også ta noen små sug først og så når det er "gjennomgang i sigaretten" tar du et normalt sug.

Hvordan skal atomizeren vedlikeholdes? Og hvor ofte skal den renses?

Ved regelmessig bruk av din esug sigarett, må du huske å vedlikeholde dine atomizere. Atomizeren er det ømme punkt innenfor damp sigaretter. Hvis denne ikke daglig rengjøres, vil du innenfor meget kort tid oppleve at mengden av damp blir mindre og mindre, eller at f.eks smaken plutselig er litt brent.

For at ovenstående garantiperiode på atomizere er gyldig, bes du selv følge denne anvisning for vedlikehold av atomizere:

 1. Rengjør daglig din atomizer, ved å skrue den av batteriet, fjern filteret, og pust kraftig ned i den enden hvor tråden er. Husk å holde f. eks litt kjøkkenpapir i den andre enden, siden det nå kan lekke ut væske fra  atomizeren. Du kan alternativt også bruke litt lufttrykk til dette,men husk å ha et lett trykk å blås litt om gangen.
 2. Rengjør også filteret, spesielt hvis det er et eGo-Tank. Tørk sidene med kjøkkenpapir og sett det på plass igjen.
 3. Du kan også skylle dine atomizere under vannkranen. 

 Hold atomizeren under varmt vann. Den enden hvor du normalt setter filteret i. Vanntrykket skal ikke være veldig hardt, da kan du risikere å ødelegge atomizeren. Hold den ca. i 10-15 sekunder, og ta den så vekk fra vannstrålen. 

 

* Nå puster du i atomizeren, fra tråtoppen, til det ikke kommer mer vann ut.

* Gjenta prosessen  3-5 ganger.

* Sjekk at den er helt tørr, før du tar den i bruk igjen.

 

Eller

 

Putt atomizeren i en kopp kokende vann i ca. 15 minutter. Ca. hvert 5 minutt rører du rundt.

 Deretter tar du atomizeren opp av vannet, puster alt vannet ut, fra gjengetoppen, og lar den tørke en dags tid.

Sjekk at den er helt tørr,før du tar den i bruk igjen.

 

Husk at daglig vedlikehold – gir deg den beste nytelse av din esigarett.

 

Hvordan skal batteriet vedlikeholdes?

 

Innimellom må du rengjøre toppen av batteriet med en fuktig vattpinne, for ikke å risikere, at det irrer til.

 

 Min e-sigarett er helt død:

Sjekk batteriet, kansje har du ikke lagt merke til at det blinkte,lad batteriet i 2-3 timer og prøv igjen. Virker den fortsatt ikke så prøv å skifte atomizeren, da den trolig er defekt.

Vær oppmerksom på, at batteriet bør oppbevares ved stue temperatur og vil f.eks. ikke trives i en kald bil.

Tips; sørg alltid for at ha noen ekstra batterier og en atomizer liggende. Heller for mange enn plutselig å sitte en lørdagskveld å ikke kunne nyte sin sigarett. 

E-væsker:

Tips; du kan med fordel prøve at blande Esugs forskjellige smaksvarianter og styrker.

Dermed får du plutselig din helt egen blanding, som du kansje elsker? Da jeg startet opp med damp sigaretter, fant jeg fort ut , at f.eks. en 16 mg Tobakk med en dasj 36 mg Mint, var en av mine favoritter. Våres kaffesmak, fant jeg særdeles lekker etter maten, med en  cognac til – velbekommen....

Kan man bare dampe/røyke overalt?

Ja som utgangspunkt er e-sigaretter jo ikke en sigarett som er omfattet av røykeloven, men som jeg alltid gjør, når jeg er på restaurant eller offentlige steder, så spør jeg alltid servitøren eller andre om lov,før jeg blåser den ene røyk ut etter den andre. En pussig ting du nok vil oppleve er at andre mennesker såvel røykere som ikke røykere,vil oppsøke deg for å undersøke hva det er du røyker på.

Med andre ord – en e-sigarett, er en kontaktskapende sigarett, som du igjen og igjen, må forklare hva er.

Vattet som sitter i det nye filteret, skal det tas ut før bruk?

Nei filteret er klar til bruk.

Når vet man, at man skal skifte eGo/epuff-E/510 filter?

De fleste skifter filter når de skifter smak, så to smaksvarianter ikke blandes i samme filter. Damper du kun én smaksvariant så kan filteret holde veldig lenge. Hvis du f.eks. har dampet filteret for tørt, kan atomizeren brenne toppen av filteret pga varmeutviklingen. Det kan gi en brent smak, når du røyker, da bør du skifte filteret.

 Hvordan fylles et vatt filter:

Når du fyller et filter anbefaler vi følgende:

* Ta vattet opp med en pinsett
* Dryp 8 – 9 dråper væske i. Til filteret er ca. 80% fylt. Gjelder også MEGA filter.
* Sett filteret tilbake med pinsetten
* Drypp 1-2 dråper væske over i vattet

Filterene holder til vattet er ødelagt, å filteret varer lenge. Du kaster trolig filteret før det er ødelagt, da de fleste bruker et nytt filter, når de skifter smak. Det er ikke noen spesifikk indikator for når et filter skal gjenoppfylles. Indikatoren for gjenoppfylling er hvis den produserer for lite damp, da er det på tide å fylle på litt væske på din e-sig. Og damper du filteret tørt, så vil det typisk resultere i at atomizeren ødelegges, at toppen av vattet brennes av, og du synes det smaker brent.

 

 Hvor lang er holdbarheten på e-væske / e-liquid:

 

epuff har en holdbarhet på 1½ år på alle våres e-væsker. Pakker i mottatt eske, vil være merket med utløpsdato.

 

Min TANK lekker væske - hva gjør jeg:

 

 Hvis du har en eGo-Tank el. epuff-T, skal du være oppmerksom på, den lille gummispissen, du skal gjennomtrenge første gang du setter på  filteret i atomizeren. Spissen skal fjernes helt, da denne til tider kan være skyld i lekkasje o.l.

 
Årsaken kan også være:
 • Du skal alltid sikre deg at TANK filteret er satt helt opp i atomizeren, det vil ellers være stor sannsynlighet for lekkasje.
 •  At plastdekselet till TANK beholderen er blitt slitt og dermed utett. Kjøp da nye lokk til filteret.
 • At slitasje har skapt for stor tolleranse i plasthullet og derfor lekker det væske ut.
 • Toleranser ml. atomizer og filteret er ikke gode nok.
 • Du må ikke skille filteret av i munnstykke og TANK beholder. Det resulterer i lekkasje av væske.
 • TANK filteret / beholderen skal helst gjenoppfylles før det kun er ca. 10% igjen i beholderen. Hvis TANK beholderen er mindre enn 10% fullt, så vil dens unike konstruksjon ofte være skyld i væske lekkasjer.

Det eneste du kan gjøre er å forsøke deg med et nytt filter / ny atomizer. For å imøtekomme problemet har vi fått en alternativt lokk til TANK filteret i myk gummi, som etter våre erfaringer er vesentlig bedre for å unngå væske lekk.
  
Skulle det komme en væske lekkasje og du vil unngå å få væsken direkte inn i munnen, så kan du kjøpe et gummi overtrekk til munnstykket, som dekker samlingen mellom munnstykket og atomizeren. Væsken vil så samles i overtrekket.
 

Min e-sigarett smaker brent - hva gjør jeg: 

 • Sug i munnstykket 1–2 ganger uten å trykke på LED knappen. Det tilfører væske til atomizerens fordampningskammer uten at det skjer en fordampning av væsken.
 • Rist e-sigaretten noen ganger frem og tilbake. Det tilfører væske til atomizerens fordampnings-kammer. Røyk etterpå normalt.
 • Hvis det fortsatt smaker brent , gjenta prosedyren over.
 • Hvis den brente smak ikke vil gå vekk, så skift atomizeren / atomizer hodet. Sistnevnte gjelder kun for eGo-C.

Du er ikke logget inn klikk på "logg inn" for å besøke vårt kundesenter

+45 22 26 69 45    Fra 14.00 - 17.30     mail@e-trekk.no
Nyhetsbrev

Dersom du logger inn kan du velge din utsjekk informasjon, som leverings-adresse, foretrukket betalingsvalg mm.

Logg inn og sett opp Rask Kassen

Trustpilot e-trekk.no

Facebook e-trekk.no