E-Sigarett FAQ - Ofte stilte spørsmål

På denne siden vil vi prøve å svare på de vanligste spørsmålene og gi deg mange tips og triks for hva du trenger å vite når du starter ditt nye vape-liv.

E-cig brukernivå – brukerstadier i vaping

Bruk denne informasjonen til å bestemme det mest relevante e-cig-produktet som passer deg og din erfaring og kunnskap innen e-sigaretter. Det er veldig viktig at du tar deg tid til å forstå hva du gjør og bruker i forhold til din og andres sikkerhet. I tillegg til sikkerhet, vil det til slutt spare deg for tid og penger å velge riktig produkt fra starten, samtidig som du unngår frustrasjon og skuffelse over feil kjøp.

Nivå 1 – inngangsnivå (alle brukere)

Vi har kommet mye lenger enn den gamle sigarettlignende dampenheten, og den nye e-sigarettpakken drar klart fordel av større, langvarige batterier, samt større tanker for innholdet av e væske, men i Danmark er den tillatte tanken har vært 2 ml siden 2017.

Fordi du må kjøpe e væske separat, har du muligheten til å eksperimentere med forskjellige smaker, og du vil mest sannsynlig oppdage mer smak og større dampproduksjon, avhengig av e væsken du bruker.

Du blir ofte bedt om å velge mellom forskjellige spoler (det lille varme elementet inne i tanken), noe som betyr at du kan begynne å tilpasse dampbåten din etter dine ønsker, med det mener vi en varmere eller kaldere damp, eller mer eller mindre damp.

Du vil kunne lade og bruke batteriet igjen og igjen, du vil også bruke clearomizer mange ganger. Spolen inne i clearomizer kan også brukes til flere påfyll og varer i gjennomsnitt 1 til 2 uker hver.

På dette nivået vil du lære hvordan du fyller tanken med væske ordentlig og hvor du sørger for at det er nok væske i spolehodet før du bruker den (dette kalles «priming»).

Du lærer hvordan du slår på og av batteriet (vanligvis 5 klikk innen 2 sekunder), og du vil være forsiktig med å slå av batteriet for å forhindre utilsiktet aktivering når det ikke er i bruk. Ikke la den være på når du legger den i bukselommen, f.eks. Alle mods produsert for det europeiske markedet har også en låsefunksjon.

Forståelse og utføring av grunnleggende vedlikehold av e-cig, for eksempel å rense batterikoblingsområdet for overflødig fuktighet eller væske, vil sikre at du forlenger levetiden og ytelsen til e-sigaretten.

Nivå 2 – mellomliggende – variable enheter (egnet for de med litt erfaring og forsiktig vapers)

På dette nivået må du forstå hvordan du trygt kan bruke en e-sigarett, som lar deg justere effekten og temperaturen i noen tilfeller.

Disse e-sigarettene er litt mer kompliserte, men avhengig av bruker, tar det tid å forstå hva de har å gjøre med, de er fortsatt relativt enkle å bruke.

En variabel enhet (enten den viser spennings- eller effektinnstillinger) tilbyr brukeralternativene som gir dampkokeren en helt ny verden av justeringer. Batteriet er ofte kraftigere, holder lenger og har mange forskjellige former, og fordi du kan endre effekt (f.eks. Mer eller mindre watt), har du større kontroll over temperaturen og mengden damp som produseres.

Vær oppmerksom på at noen tanker på dette nivået har muligheten for standard motstandsspoler (f.eks. 1,8 ohm) som med sub-ohm-spoler.

Standardspoler er innenfor brukernivå 2, subOhm-spoler (med en motstand på mindre enn 1,0 Ohm) vil normalt falle under nivå 3, ettersom det kreves ytterligere brukerkunnskap for å bruke enheten på en sikker måte.

Variable enheter med høye utganger (som sannsynligvis er sub-Ohm uansett) vil også falle under nivå 3.

Når du bruker 1,0 ohm + spoler, er det anbefalte e væskeforholdet 30-50% VG. Ved bruk av sub-Ohm-spoler anbefales et væskeforhold på mellom 50-80% VG.

Nivå 3 – sub-Ohm (avansert)

Til slutt kommer vi til sub-Ohm vaping, det mest ekstreme nivået av e sigarett vaping.

Når vi snakker generelt, bør bare erfarne røykere vurdere å gå for en e-sigarett på sub-Ohm-nivå, men det må sies at flere av de nyere sub-Ohm-enhetene som har kommet på markedet er designet for de mindre erfarne brukerne, og til splitter nye dampbåter i noen tilfeller.

Disse nye enhetene har en tendens til å ha begrensede alternativer som betjening med en knapp og begrenset innstilt effekt, og du vil se dem beskrevet eller merket som en «alt-i-ett» -sigarett.

Du bør fortsatt være klar over at sub-Ohm-spoler er best med tykkere væske, lavere nikotininnhold, og at dampen ofte er mye varmere og treffer hardere enn en enhet med standard motstandsspoler. Fra et sikkerhets- og tilfredshetssynspunkt er det fortsatt viktig å lese og forstå informasjonen nedenfor.

Sub-Ohm betyr egentlig å bruke en spole med en elektrisk motstand på mindre enn 1,0 Ohm.

Det er tanker som kan bruke både standard motstandsspoler (f.eks. 1,8 ohm) og subohm spoler. Hvis du bruker en standard spole, damper du ikke sub-Ohm, men så snart du bruker en coil med mindre enn 1,0 Ohm, damper du sub-Ohm.

Selv om du bruker spoler med en motstand på noe fra for eksempel 1,0 til 1,2 Ohm, bør du ikke bruke disse på standard eGo-batterier. Noen batterier / merker kan takle mindre motstand, men andre kan ikke, og det er lite sannsynlig at du vet den nøyaktige spesifikasjonen for batteriet, siden denne informasjonen generelt ikke er tilgjengelig.

Attraksjonen til sub-Ohmin er massive dampskyer og en suveren ren smak.

Dette nivået av damping har den høyeste risikoen når det gjelder sikkerhet.

Sub-Ohm tanker og spoler skal bare brukes av erfarne brukere, da ytterligere sikkerhetsregler må brukes når du bruker dem.

Sub-Ohm-spoler fungerer på mekaniske mods eller regulerte mods som har muligheten til å slå på med sub-Ohm-motstand. Dette betyr at hvis du har en 0,5 ohm spole, skal enheten din (batteri / strømforsyning) bare slås på med 0,5 ohm motstand, eller mindre.

Det er helt essensielt at brukerne forstår sikkerheten når de bruker disse enhetene, fordi det trekkes veldig mye strøm fra veldig kraftige (høye forsterkere) batterier.

Et mindre kraftig batteri på feil spole kan veldig lett bli overopphetet, ta fyr og / eller eksplodere!

Hvis du bruker en regulert mod, må du sørge for at den fungerer med forsterkerne.

Forsikre deg om at du unngår billige multimeter når du måler motstandene dine.

På dette nivået vil du også forstå at du trenger å bruke temperaturkontrollspoler med en temperaturkontrollenhet, og du vet når du er i riktig «modus» for at spolen skal fungere ordentlig.

Du vet eller har en veldig god ide om hvilken nikotinstyrke du skal bruke på de forskjellige enhetene (maks 6 mg i de fleste tilfeller), og du vet også hvilket VG-forhold som fungerer best for alle enheter. Dette er spesielt relevant i forhold til spolene til sub-Ohm-enheter. Sub-Ohm-spoler bruker et høyt, eller høyere, VG-forhold for å unngå lekkasje, brus og andre utfordringer.

I tillegg er damping under ohm vanligvis en annen røyketeknikk, direkte lungeinnånding, enn munn til lungeinnånding.

IKKE KJØP en sub-Ohm-enhet hvis du ikke forstår begrensningene og ikke har full kontroll over sikkerheten.

 

Nivå 4 – RBA, RDA, RTA – Bygg dine egne spoler (avansert)

Gjenoppbyggbare forstøvere og deres spoler og veker har kjente risikoer, og disse og lignende enheter er kun for ekspertbrukere og bør ikke kjøpes av brukere med utilstrekkelig kunnskap om sikkerhet.

En ombygd spole / veke må testes nøye med en måler for å sikre at den er trygg å bruke.

Tester bør utføres for å sikre at det ikke er shorts og motstanden ikke er for lav.

Nye spoler og vekeenheter må testes og deretter brukes først på en sterk grunnleggende elektrisk APV med kortslutningsbeskyttelse.

Ingen nye spiral / veke-enhet skal brukes på en elektronisk enhet før den er kjent for å være sikker.

Defekte veker og spoler kan og vil sprenge elektronisk utstyr, og de kan forårsake personskade.

Hvilken er den rette e-sigaretten for deg?

Til syvende og sist er det ditt valg, men hvis du er ny eller relativt ny for e-cigs, anbefaler vi å starte med noe fra nivå 2.

For de som er villige til å lese bruksanvisningen, se en Youtube-video og ta seg tid til å forstå hva de gjør og hvordan enheten deres fungerer, kan nivå 3 vurderes.

Beste e væske for ecig-coils og PG og VG ingredienser forklart

Hvis du er ny i vaping, forstår vi at det er veldig forvirrende, men forhåpentligvis vil denne siden hjelpe deg.

Det kan være nødvendig å ha tålmodighet til å eksperimentere med forskjellige smakopplevelser, og hvis du har et variabelt spennings- / wattforbruk eller temperaturkontrollenhet, vil du oppdage at det kreves mer eller mindre strøm (varme) for å få mest mulig ut av en viss e væske.

Å oppnå den beste smaken avhenger hovedsakelig av temperaturen væsken (og smakene) blir oppvarmet til, men forskjellige e-væsker kan smake litt forskjellige, avhengig av spolene du bruker. Du kan bli skuffet over smaken i en av tankene dine, men det kan smake godt hvis du har en annen type du kan prøve den med.

Hvis du ikke vet hvilken spole du har, må du se nøye på spolen (det kan hende du trenger et forstørrelsesglass), da det vanligvis er skrevet på dem med liten skrift. Du leter etter noe i retning av 1,8 ohm.

Spoler over 1,0 ohm

Hvis du nettopp har begynt å dampe og bruker en standard type spole, er det ideelt å starte med en 50/50 flytende. Når vi sier standardspole, mener vi lignende Innokin T18 eller T18E 1,5 ohm eller 2,0 ohm, Aspire Nautilus 1,8 ohm, Aspire BVC 1,8 ohm, forskjellige Kanger-spoler 1,5 ohm, 1,8 ohm, etc.

Spoler mindre enn 1,0 ohm (sub-Ohm)

Generelt egnet for alt fra 50% VG rett til maks VG. Jo lavere spolemotstand, jo større kan VG brukes. Det er ikke noe eneste svar på dette, selv om VG har en viss tykkelse, har aromaer sin egen viskositet og optimale oppvarmingstemperaturer, så det handler om å eksperimentere til både du og enheten din er fornøyd.

Hvilken VG skal jeg bruke i e-væsken?

For 1.0ohm spoler, start med 50% VG og bruk den som en guide for neste gang.

For 0,8 / 0,6 ohm spoler, start med 60% VG eller 70% VG og bruk den som en veiledning.

For 0,5ohm spoler, start med 70% VG og bruk den som en guide.

Bare prøv en liten mengde til du vet hvordan spolen / enheten din presterer med bare din juice smak / blanding.

Du må virkelig se på tykkere (og ofte bedre) juicer på dette nivået for å unngå lekkasjer og ytelse.

All e-væske for damping under Ohm

Husk at hvis du ikke er en sub-Ohm vaper, vil du sannsynligvis bli skuffet hvis du kjøper tykkere VG-e-væsker fordi de er designet for sub-Ohm-spoler og deres større kraft og mer varme. Det er sannsynlig at du ikke opplever den samme fulle smaken f.eks. på en standard 1,8Ω spole.

Skraper det deg i halsen?

Jo høyere PG-væsker har vanligvis en skarpere riper i halsen. ‘Sparket’ bak på nakken er sterkere i væsker som har mer PG enn VG, selv om det selvfølgelig avhenger av nikotinstyrken du velger.

Den glatte følelsen

Væske med høyere VG-innhold gir en jevnere fordampning og mindre riper i halsen. VG bærer ikke smaken like godt som PG, men dette kan motvirkes ved å bruke mer kraft til å produsere mer damp.

E flytende blandinger

70% PG / 30% VG: Denne blandingen er høyere i PG og er best for de som liker en mer intens smak og riper i halsen med mindre til moderate dampskyer.

50% PG / 50% VG: Mellomgrunnen mellom hals og damp.

70% VG / 30% PG: VG gir en jevnere innånding med mye mer damp.

Nikotinnivåer

0 mg / 0% – null nikotininnhold, vaping for nytelse ikke nikotinavhengighet

3 mg / 0,3% – enten for veldig lette røykere eller for drypp med høy VG væske

6 mg / 0,6% – for røykere av lette sigaretter

12 mg / 1,2% – for røykere av standard sigaretter

18 mg / 1,8% – for røykere som røyker 20+ daglige sigaretter

Hvor mye luftstrøm skal jeg sette på e-sigaretten min?

Hvis du har en enhet med justerbar luftstrøm, hjelper det å huske på følgende:

Større luftstrøm = mer skyer (mer damp) 

Mindre luftstrøm = færre skyer (mindre damp) = mer smak

Med mindre luftstrøm inhalerer du en større konsentrasjon av fordampet væske. Når du øker luften som strømmer gjennom, øker dampvolumet og reduserer vanligvis smaken.

Sub ohm vaping

Hvis du bruker subohm-spoler (spoler mindre enn 1,0 ohm), må du huske at du bør bruke e-væske med lav nikotinstyrke med høyere VG. Husk at jo større nikotinstyrken er og jo mer PG det er i væsken din, vil dampen sannsynligvis treffe alt for hardt på de fleste vapers.

Unngå tørr sug

Når du bruker bomullsspoler, er det veldig viktig å sørge for at spolen er grundig mettet i e-væske for å unngå tørr suging. (slik at du unngår at bomullen inni spolen blir brent). Forbrenningen frigjør usunne kjemikalier, akkurat som brent toast, og selv om forskjellige kjemikalier produseres / frigjøres, anses ingen av dem som gode og bør unngås.

Hovedingredienser i e-væske

Det er forskjellige produsenter av e-væsker med forskjellige ingredienser og blandingsforhold i produktene. De vanligste baseingrediensene i e-væske er propylenglykol (PG) og vegetabilsk glyserin (VG). Basevæsken brukes til å produsere den damplignende dampen, og den fungerer som et leveringsmiddel for å bære smak og nikotin.

Det er 3 hovedgrupper av ingredienser:

– Grunnleggende væske (PG og / eller VG)

– Nikotin

– Aromaer (naturlige og kunstige)

Her er en rask oversikt over propylenglykol versus vegetabilsk glyserin:

Propylenglykol (PG)

Propylenglykol gir den beste riper i halsen, og den er tynnere enn vegetabilsk glyserin. Den danner ikke like tykk damp, men den etterlater ikke så mye rester som VG. Dette betyr at forstøveren eller spolehodet (den delen som blir varm og varmer opp væsken) ikke trenger å jobbe så hardt, så den har en tendens til å vare lenger.

Vegetabilsk glyserin (VG)

VG gir en søtere vape som skaper mer damp og den har tykkere konsistens. Fordelen med å bruke vegetabilsk glyserin som den dominerende basen i e-væske er fordi den gir en tettere damp da den har en tykkere sammensetning.

VG pleier å ha en søtere smak, men leverer generelt mindre ‘halsskraping’ enn PG-baserte væsker. Brukere som liker tykkere damp foretrekker ofte VG-baserte væsker. VG, da væsken er tykkere, betyr ikke at den er mindre sannsynlig å lekke.

Topp tips for den beste smaken for vapers

Hvis du ikke helt får ut det du vil ha av vaping og din e-væske når det gjelder smak, vil denne siden gi deg noen veldig nyttige tips.

Alle ser ut til å snakke om skyjakt, men er ikke smakjakt like viktig?

Vi håper å hjelpe deg med å finne det fantastiske ‘sweet spot’ her.

E væsker for best smak

Bortsett fra aromaen i e-væske, som vanligvis ikke vil være mer enn 10-15%, inneholder de fleste e-væsker PG og VG i forskjellige mengder. Disse basevæskene påvirker tykkelse, smak, smak og riper i halsen.

Dette emnet er dekket i detalj i en av våre andre artikler e-væskeblandinger, men her er en rask oversikt.

Sub-Ohm skyjagere har en tendens til å bruke høy VG-juice fordi de produserer mye mer damp, men disse skyene produseres ofte på bekostning av smak.

VG, som gir skyene, er nesten smakløst og er lett å fordampe, men den bærer ikke smaken like god som den tynnere PG-ingrediensen.

PG gir vanligvis mer smak, men det er også ansvarlig for mer sår hals, så sørg for å holde nikotinen lav nok slik at suget du får ikke er for hardt i halsen.

En blanding av 50/50, halv og halv kan være det ideelle valget (for standard e-cig-brukere), da det treffer et sted mellom smak og damp, men igjen for standardbrukere, og med det mener vi de som bruker noe fra en 1,5Ω – 2,5Ω spole i e-sigaretten, men vurder 70% PG e-væsker for enda mer smak.

 

Juster luftstrømmen for mer smak

Mange vapers undervurderer viktigheten av å justere luftstrømmen når det gjelder smak. Vanligvis når det er mer luft gjennom spolen, er ikke dampen like tett, men den vil gi en mengde dampskyer, men dette reduserer også smaken.

De av dere som jakter mer smak, bør prøve å slå av luftstrømmen gradvis, forutsatt at du har en, ikke alle enhetene har den. Jo mindre luft som passerer gjennom, gir en tettere og varmere damp med mer smak.

Hvis du stenger luftstrømmen for mye, reduserer det dampen, men det kan også gjøre det varmere enn du vil.

Luftstrømstypen eller designet kan påvirke smaken

I tillegg til mengden luft som strømmer gjennom, gjør plasseringen av luftstrømningshullene også en forskjell.

Lufthull på mange tanker tillater luft til siden av spolen, og det er greit, men det fungerer ikke alltid like bra som luft under spolen, som deretter har en direkte vei opp til dysen og ofte forbedrer smaken.

Veggmaterialet i spolen gjør en forskjell i smaken

Veggmaterialet og ledningen inne i spolen påvirker smaken av juice.

Spolen er den lille delen inne i tanken der væsken er, og har til oppgave å varme opp raskt når det er nødvendig.

Silikamateriale pleide å være den vanlige veggtypen i en spiral, men både bomulls- og keramiske veker har nå blitt populære ettersom det bidrar til å forbedre smaken.

Også inne i spolen, som hviler pent og komfortabelt med veken, er det forskjellige typer metalltråder i forskjellige former, inkludert kanthall, rustfritt stål, nikkel og titan.

Kanthal er fortsatt den mest brukte ledningen, og den gir en god, ren smak.

Med innføringen av temperaturkontroll kommer f.eks. Nikkel (Ni200), rustfritt stål og titan. Nikkel fungerer like bra som Kanthal i smaksmodus, men du kan finne visse rustfrie stål og titanspoler har en litt metallisk smak.

Dyse / dryppspiss stil og størrelse

Størrelsen og formen på munnstykket kan gjøre en forskjell i smaken du opplever, men mindre enn å justere luftstrømmen eller innstillingene dine.

De som ønsker å produsere dampskyer, har en tendens til å bruke dyser med bred boring (større / bredere hull) designet for å produsere en mer luftig vape, noe som er bra hvis du vil ha mer damp og en kjøligere vape, men ikke hvis du vil ha mer smak.

Hvis du bruker en tank med bred dyse / dryppspiss, kan du prøve å bytte den til en standard smal boring for å øke smaken din. Forvent ikke en enorm forskjell, men det kan gjøre en forskjell.

Juster strøminnstillingene hvis du har dem

Hvis du har en variabel enhet av noe slag, er det bare å justere innstillingene opp eller ned, dette er den enkleste måten å endre smaken på e-væsken din.

Ettersom forskjellige smaker i juicen din fordamper ved forskjellige temperaturer, vil du finne at forskjellige elementer i smaken kommer ut ved forskjellige innstillinger for spenning / watt (eller temperatur).

Innstillingen din i forhold til den elektriske motstanden til spolen din dikterer hvor raskt og hvor varmt spolen blir.

Start alltid med lavere innstillinger og arbeid deg oppover til du når det som kalles ‘sweet spot’.

Alle e-flytende smaker har sitt eget unike søte sted, så ta deg tid til å eksperimentere når du begynner med nye smaker.

Det hjelper å starte med e-væskeblandinger som vanligvis er best egnet for typen spole i tanken din, med det mener vi å velge en som ikke er for tykk hvis du bruker en standard spole og hvis du bruker en sub-Ohm-spole , unngå veldig tynne væsker.

Noen typer væsker kan være veldig gode på 30w, mens andre allerede er gode på 20w. Denne «prøving og feiling» er bl.a. det som gjør det morsomt å vape!

Hvis du har en temperaturkontrollenhet (med passende spoler for TC-modus), har du en ekstra fordel fordi du kan kontrollere temperaturen, noe som betyr at du kontrollerer temperaturen på spolen og varmen i spolen påvirker smaken.

Igjen er det bare å eksperimentere med innstillingene dine, starte på den lave siden og jobbe mot å finne «det søte stedet».

Hva er munn til lunge innånding

Innånding av munn til lunge eller munn sug eller MTL er måten tradisjonelle røykere alltid har røkt.

Konseptet er enkelt, en røyker som bruker munnen til lungeteknikk, inhalerer damp i munnen og deretter puster inn i lungene.

Denne MTL-metoden for å inhalere tradisjonelle sigaretter skyldes at filteret trenger mer suge for å suge røyk gjennom, og mens røykeren holder suget fra å suge, må de holde røyk i munnen før de puster det inn i lungene.

Sugegraden når du suger på en elektronisk sigarett kan endres ved å justere luftstrømmen, og selv om det ikke kreves så mye sug for å fordampe, kan luftstrømmen justeres for å øke sugingen, og metoden når den brukes til damping forblir den samme. samme.

Hva er direkte lungeinnånding

Direkte lungeteknologi er en del av utviklingen av vaping når det gjelder brukerpreferanser og nytt utstyr, og finnes spesielt i enheter under Ohm som er i stand til å produsere mer damp.

Damp som ønsker å skape massive dampskyer må kunne skape mer luftstrøm for å skape mer damp, og innånding er vanskeligere å gjøre med en løsere luftstrøm fordi du ikke kan holde all den dampen i munnen din, og derfor er disse dampene kjent som skyjakere, begynte å foretrekke direkte lungeinnånding for å få sug.

Forskjellen i enheter og oppsett

Det mest grunnleggende aspektet ved dampdannelse er tanken og varmespiralen, samt væsken som vi ønsker å komme til.

Tanker uten luftstrømskontroll er best for innånding fra munn til lunge.

Tanker med luftstrøm kan brukes til begge metodene. Hold luftstrømmen nær lukket og bruk den til MTL, eller åpne den og la luften komme inn i og rundt spolen, og du er klar for direkte innånding av lungene.

Væske for innånding fra munn til lunge

Den tradisjonelle munn til lungeteknikken krever en standard e-væske i brukerens foretrukne nikotinstyrke. Som standard mener vi en væske med f.eks. Ikke mer enn 50% VG, for ellers kan det ofte være for tykt og tette fyringsspolen raskere enn du vil. 50% VG gir en gjennomsnittlig mengde smak og damp.

Væske for direkte innånding av lungen

Direkte lungeinnånding krever mer damp for å produseres og krever derfor større mengde VG. Si, alt fra 60% VG-innhold i væsken som et minimum, men ofte noe opptil 80-85% VG.

Direkte lungedamp bruker vanligvis varmeovner under ohm (med en motstand på mindre enn 1Ω), noe som betyr at det blir varmere raskere, og på grunn av dette treffer nikotinen mye hardere. Gjennomsnittlig nikotin for sub-Ohm (skyjakt) vaping er 3 mg, selv om 6 mg fremdeles er bra for noen.

Damp eller smak

Direkte lungeinnånding er for de som velger dampproduksjon fremfor smak, for å skape flere dampskyer må du gi opp smaken.

Hvilken skal jeg velge?

Hvis smaken av vaping er viktigere for deg enn å lage mange skyer, er vaping fra munn til lunge det rette valget for deg. Betrakt deg selv som en kjenner i stedet for en skyjeger.

Hvis du foretrekker å produsere dampmasser sammen med den resulterende sugingen, er direkte lungeinnånding det riktige valget for deg.

Hvorfor spoler blir brent

For å unngå å brenne spolene, hjelper det å forstå hva som skjer når alt fungerer bra, og hva som skjer når ting ikke går etter planen og spolen brenner ut og væsken smaker forferdelig.

Når alt fungerer bra, trykker du på fire-knappen, strømmen fra batteriet finner veien til og gjennom spolen din, og både spolen og væsken blir varme. Varmen som blir gitt av spolen absorberes av den omkringliggende e-væsken, akkurat som vannet i en kjele. Veken i spolen er fullstendig mettet og væsken i spolen oppvarmes til det punktet hvor den blir til damp.

Med nok væske i tanken absorberes det mer væske i spolen hver gang du trekker pusten, og spolen blir ikke for varm fordi den nylig absorberte væsken har en litt kjøleeffekt på fuktfordelingen inne i spolen.

Imidlertid oppstår problemer når det ikke er nok væske i veken, eller hvis den ikke absorberes raskt nok. Når du trykker på fireknappen og spolen blir varm, er det ikke mye væske der for å ta opp varmen, og den blir ekstra varm da det ikke er nok væske til å ha noen form for kjøleeffekt, med andre ord temperaturen på spolen øker unormalt. Dette fører til at væsken som fortsatt er i veken blir for varm, «overkokt» ettersom den varmes opp for mye.

Hvis du bruker bomullsspoler, resulterer denne forbrenningen i produksjonen av formaldehyd som smaker ekkelt. 

Når det ikke er nok væske i veken i spolen, utsettes veken direkte for den glødende varme spolen, og den brenner, og når den er brent, vil den sannsynligvis bli skadet.

Hvordan slutte å brenne spoler

1. Priming av spoler:

Hvis du ikke gjør dette før du damper, spesielt hvis du bare fyller og fyrer så å si, er det veldig sannsynlig at du vil ødelegge spolen din fullstendig, og det vil ikke være til nytte da og penger i avløpet. For å gjøre dette er det bare å installere en ny spole i tanken din. Med standard ecig-spoler drypper du noen dråper væske direkte i hullet på toppen av spolen for å hjelpe med metning.

Hvis du bruker større spoler, kan du også tilsette noen dråper på den eksponerte bomullen gjennom hullene rundt spolen. Du må vanligvis fylle tanken til full nivå, men husk at det er en eller to tanker, for eksempel Joyetech eGo ONE VT forstøver, der produsenten anbefaler å legge igjen en liten luftlomme. Anta full (men ikke over det sentrale luftstrømmen hvis du fyller nedenfra) med mindre du vet noe annet.

En fullstendig fylling av tanken vil sikre at når væsken kommer inn i fuktighetsområdet til spolen (der bomull eller absorberende materiale er plassert), at et riktig væskenivå opprettholdes under primingprosessen, og det resulterende vakuumet kan også spille sitt rolle. Skru alt sammen igjen, men ikke stram for mye, da du risikerer å skade tetningene, og sørg alltid for at tetningene passer ordentlig for å unngå å skade dem. La den sitte i noen minutter for å mette den fullstendig, du kan øke hastigheten på prosessen ved å ta noen få lette strøk UTEN å trykke på fire-knappen; dette trekker mer væske inn i spolen.

2. Hold tanken full

Hvis væskemengden i tanken er lav eller for lav, er det en økt risiko for at den ikke mykner tilstrekkelig i veken inne i spolen.

Noen ganger betyr det ikke noe for mye, men på mange spoler i disse dager må væsken være på et visst nivå for å nå alle de fuktighetsgivende portene (hullene der du kan se veken inne i spolen).

Hvis væsken ikke kommer inn, vil det være tørre områder inne i spolen, så ta deg tid og krefter på å holde tanken din fylt så ofte du kan. Hvis du merker at smaken forsvinner, sjekk nivåene dine.

3. Bruk tynnere e-væske

Det er to hovedbaseingredienser i e-væske; den ene heter PG og den andre VG. PG er tynnere enn VG, og derfor suger den raskere inn i veken. Dette betyr at tykkere juice med et høyere forhold på VG, f.eks. 70% eller mer kan forårsake problemer, spesielt med standard spoler, men hvis du har en sub-Ohm-spole, er de ofte designet for høyere VG-juice.

Hvis du bruker høy VG-væske og har problemer, kan du prøve å velge en 50/50 blanding eller til og med en 70% PG-blanding.

Vær oppmerksom på at noen spoler avhenger av design, dvs. mengden hull, plasseringen av dem osv. veier bedre enn andre.

4. Reduser watt

Hvis du har en variabel enhet hvor du kan justere effektnivået ditt, dvs. reduser spenningen / watt eller temperaturen din, vær oppmerksom på at jo høyere utgang, jo mer væske fordamper du hver gang du puster.

Dette kommer tilbake til tilbud og etterspørsel, væske v spole / veke, hvis du fordamper væsken med en hastighet raskere enn det som kan fylles på veken, er brenning rett rundt hjørnet. Faktisk vil brenning skje raskere på grunn av for mye strømoppvarming av spolen fordi det er øyeblikkelig overdreven varme.

Løsningen er å redusere strøminnstillingen, spesielt hvis du merker at smaken blekner.

Hvis du ser på spolen din, er det vanligvis en spennings- eller wattrekkevidde skrevet på den, ofte med veldig liten skrift. Hvis det for eksempel står 10-14W, hvis du overstiger 14W, vær oppmerksom på at du overskrider grensene for den spolen. Du ber den utføre en jobb den ikke var designet for. Det er verdt å sjekke hvilke andre spoler som er kompatible med enheten din, fordi de alle har forskjellige spennings- / wattområder.

5. Hold deg unna kjedevape

Fordampning, dvs. kontinuerlig damping kan føre til redusert smak og en brent veke fordi juice og metningshastighet ikke kan holde tritt med damphastigheten din og veken blir tørrere, noe som er ett skritt nærmere brenningen. Stopp dampen eller senk farten. Gi spolen tid til å komme seg.

6. Du må kanskje bytte e-væske 

Noen e-flytende smaker har søtningsmidler som forårsaker store problemer med visse spoler. Dette er sannsynligvis knyttet til de tykkere høyere VG-juice, men ikke alltid. Du kan oppleve at spolene dine tetter seg veldig raskt og blir mørkere og mørkere i fargen. Noen ganger vil de samme væskene gjøre en spole ubrukelig på en dag!

Problemer med elektroniske sigarettbatterier

Batteriet er tomt og ikke tent.

De fleste vanlige elektroniske sigarettbatterier slås på og av med en 5-klikk-funksjon (5 klikk innen 2 sekunder). Dette betyr at klikkene er ganske raske og må være veldig bevisste, og dette er en del av designet for å forhindre at de slås på uten at du er klar over det.

Den enkleste måten å gjøre dette på er å telle en, to, tre osv., Og sørg for at du klikker på 5 separate ganger, ellers vil ikke batteriet være klar over at du har klikket 5 ganger.

Det gjennomsnittlige elektroniske sigarettbatteriet har en typisk levetid på 300 ladninger, og denne levetiden reduseres betydelig hvis batteriene ofte lades og er i konstant bruk.

Disse litiumion-e-cig-batteriene er også veldig følsomme for miljøforhold på grunn av mikroteknologien i dem. Mulige årsaker til et dødt batteri inkluderer kontaktproblemer, defekt batteri, overforbruk, misbruk, skade, miljøforhold og levetid overskredet.

Hvis du fremdeles sitter fast, kan følgende alternativer hjelpe, men avhengig av problemet du har, er det ofte bedre bare å ha et nytt batteri på den sikre siden.

Alternativer:

Plasser batteriet i et rom ved konstant temperatur i 24 timer (ikke frys eller overopphetes).

Prøv å lade batteriet (sørg for at laderen fungerer på andre kompatible batterier, ellers kan laderen være problemet).

Hvis batteriet lades, kan du prøve å koble til en annen clearomizer / tank. Hvis du fortsatt har det samme problemet, er det sannsynlig at batteriet er årsaken til problemene dine, men du vet ikke nøyaktig hva problemet med batteriet er på dette stadiet.

Når et batteri nærmer seg slutten av levetiden, kan du fortsatt lade det, men det vil ikke nødvendigvis være i stand til å varme noe tilstrekkelig.

Hvis batteriet er defekt, har blitt brukt for mye, misbrukt, skadet eller levetiden er lang, bør det ikke brukes igjen, men hvis du ikke har noen grunn til å mistenke noen av disse problemene, kan problemet være en dårlig forbindelse mellom batterikontakten. og kontaktpunktene for clearomizer / tank da produktene kan variere litt, og noen ganger kan punktene skyves for langt inn når de skrus sammen.

Ta noe sånt som en cocktailpinne i tre eller et kredittkort (ikke bruk noe metall på batteriet) og bøy midtbryteren forsiktig opp på både forstøver / clearomizer og batteriet så godt du kan. Dette er en svimlende jobb, så vær forsiktig så du ikke tvinger noe ut av sted. For 510-stil forstøvere / clearomizers med en utstikkende skru, skru den litt av.

e-væske i batteriet

Hvis du får væske i batteriet, kan det sitte fast i på- eller av-stilling, noe som gjør det ubrukelig. LED-knappen trykker ofte fortsatt, men væske kan fortsatt sette den ut av drift. Det kan være at batteriet begynner å virke noen dager senere når det har fått tørke ut. Hvis du har overflødig væske rundt knappen, kan du prøve å banke batteriet forsiktig på et papirhåndkle. Ikke trykk direkte på knappen og spesielt ikke på en hard overflate, ellers kan du skade den.

God ren kontakt mellom e-cig-batteriet og clearomizer / tanken er viktig for best mulig varme, damp og smak, så regelmessig rengjøring er viktig (f.eks. Noen få uker). Gni alkohol / kirurgisk alkohol på en Q-tip / bomullsknopp er ideell.

Rengjør også utsiden av tilkoblings- / kontaktområdet og innsiden, og sørg for å holde batteriet opp ned slik at tyngdekraften kan fjerne overflødig væske. Papirhåndkle kan brukes til å tørke området om nødvendig.

For sta skitt er en cocktailpinne ideell for gjengede spor, og vær forsiktig så du ikke bryter den av inne i batteriet, men ikke bruk noe metall.

Batteriet holder ikke ladingen

Batteriene har en begrenset levetid, slik at de ikke varer evig. Levetiden deres varierer i gjennomsnitt ca. 300 lade- / utladningssykluser. Imidlertid, hvis batteriet er relativt nytt og det ikke holder på ladingen, vil det sannsynligvis være defekt eller skadet.

Batteriet lades ok, og LED-en lyser når den trykkes, men ingen damp

Mest sannsynlig å være relatert til kontaktpunktene mellom batteriet og forstøveren, eller det kan være forstøverhodet / spolehodet. Prøv å bytte spole.

Batteri-LED lyser, men blinker

Avskjæringspunktet for et e-cig-batteri kan være alt fra 5 til 10 sekunder, avhengig av arbeidsemnet. Dette er en standard sikkerhetsfunksjon, ettersom batteriene er designet for å kutte ut for å forhindre overoppheting.

Batteri-LED blinker 3 ganger

Noen batterier blinker tre ganger for å indikere kortslutning. De fleste standard e-cig-batterier har såkalt kortslutningsbeskyttelse, så når det er kortslutning og du trykker på av / på-knappen, blinker det bare 3 ganger og gjør ingenting.

Blinker den fortsatt 3 ganger uten tank? (ta ut tanken, sørg for at batteriet er på, og trykk på av / på-knappen for å sjekke).

Hvis LED fortsatt blinker 3 ganger uten clearomizer, vet du at det har noe med batteriet å gjøre. Hvis det bare blinker når det er koblet til clearomizer, kan det hende det ikke er en god forbindelse, eller det kan være spolehodet.

Hvis clearomizer skrus ned for hardt, kan det skyve midtpinnen på batteriet bare litt ned, og forbindelsen vil gå tapt. Forsikre deg om at batteriet ikke er skrudd for stramt. Prøv å skru den litt tilbake og se hva som skjer.

Prøv også en annen spole hvis det er problemet, avhengig av hva du allerede har oppdaget ovenfor.

Ved å bruke en nyere mod vil indikere kortslutning ved å si kortslutning på skjermen.

Batteriet blinker raskt, men ikke damp

Batteriet er lavt og må lades. De fleste standard e-cig-batterier blinker vanligvis raskt i et forsøk på å fortelle deg at de går tom for strøm.

Hvis du bruker en nyere mod, kan det hende at batteriindikatoren blir lav eller det står lavt strømforbruk.

Batteriet blir ekstremt varmt når du bruker eller lader

Dette er et tegn på at batteriet har et alvorlig problem. Ikke kast den i søpla! Plasser batteriet på et kjølig sted der det ikke utgjør noen brannfare (f.eks. En benkeplate i granitt) og ikke bruk dette batteriet igjen.

Batteriet lyser grønt når det lades

Green er beregnet for lading, så du trenger ikke lade den lenger. Alle batteriene er delvis ladet, og du bør kunne bruke dem umiddelbart uten behov for øyeblikkelig lading.

Hvis du bruker en nyere mod, har du en batteriindikator som forteller deg hvilket ladetrinn du har.

Batteriets LED blinker grønt og rødt

Batteriet er nesten fulladet. Den forteller deg at batteriet nesten er ladet.

Viktige merknader om batterilading

Bruk alltid riktig lader til batteriet du lader.

La aldri batteriene være uten tilsyn under lading, trekk ut kontakten før du legger deg eller går ut.

Ikke lad batteriene på brennbare overflater som tepper eller overflater som kan bli skadet av varme.

Ta ut batteriet når batteriet er fulladet.

Ideelt sett la batteriet hvile noen timer etter lading.

Ikke la batteriet gå tom for strøm helt, det anbefales å lade batteriet når det er lite, ikke helt tomt.

Ikke la et tomt batteri være når det ikke er i bruk – dette kan føre til et mindre brukbart batteri.

Ikke varm opp eller forbrenne batterier.

Ikke lad ødelagte batterier. 

Hvis et batteri blir varmt mens du lader det, må du slutte å lade det med en gang og la det avkjøles før du håndterer det videre.

 

Hvordan du oppbevarer og steller batteriene

Hvis du lagrer batterier riktig, forlenger du batteriets levetid og forhindrer at de blir en sikkerhetsfare.

Hold batterier borte fra metallgjenstander, inkludert gjenstander som nøkler og mynter (så unngå å legge dem i lommen).

Oppbevar batteriene på et tørt, kjølig sted som ikke utsettes for ekstreme temperaturer eller fuktighet.

Hvis du bor et varmt sted, kan batterier oppbevares i kjøleskapet (men ikke frys dem).

Hvis du gjør dette, forsegler du dem i en lufttett plastpose for å opprettholde riktig fuktighetsnivå.

Når du lagrer litiumbatterier i en periode, bør du ideelt sett la dem være rundt 40% ladet – dette minimerer nedbrytningen og lar batteriet tømme sakte, noe som er avgjørende for dets driftshelse.

Oppbevar alltid batterier med positive og negative poler vekk fra hverandre slik at de ikke kan begynne å lede strøm på tomgang.

Unngå å lagre nye og gamle batterier sammen, da det er en risiko for at de nyere fører strøm til de eldre.

Kast batteriene trygt og i samsvar med forskrifter (noen lokale butikker har resirkuleringsanlegg).

Hvis du fortsatt har problemer, ikke nøl med å kontakte oss:

mail@esug.dk