Veiledning til å blande din egen E-Væske

Aller først vil vi advare mot uforsiktig bruk av ren nikotinvæske. Nikotinvæske i sin rene form blir betegnet som en gift og kan i rette mengde drepe. Nikotin blir opptatt gjennom  huden, så vi vil på det sterkeste anbefale at man bruker hansker. Hvis man får nikotin på huden skal det straks vaskes av.

Vil du se alle våre E væsker, få en oversikt her

Når det er sagt kan vi komme i gang.

Hvordan gjør vi dette:
For å lage våres egen væske skal vi som minimum bruke 3 elementer. De fleste velger da å bruke 4 elementer. Det du skal bruke er:

1. Nikotin væske
2. PG væske (Propylen Glykol)
3. VG væske (Vegetabilsk Glycerin)
4. Aroma essens
5. evt. deminiralisert vann
6. Tomme flasker
7. Sprøyter til avmåling av væskemengder

Ad 1. Nikotin væske:

Vi anbefaler at nikotin væsken skal være baseret på PG væske. Det vil si at du kjøper PG væske med nikotin i. Man bør kjøpe så kraftig nikotin væske som mulig, da det gir større muligheter for å blande de forhold man ønsker. Årsaken er at det er typisk  mer PG væske enn VG væske i en ferdig blanding av e-væske. (Mer om dette senere).

Hos e-trekk.no kan du få både PG og VG væske med nikotin innhold fra 0 til 18 mg pr. ml

Ad 2. PG væske:

For at man kan få akkurat den mg nikotin styrke man ønsker. Så skal man også bruke ren PG væske. PG er en meget tynn væske dvs. vannet konsistens. PG gir mindre damp, men fantastisk smak.

Ad 3. VG væske:

For at man skal få det riktige blandingsforholdet mellom PG og VG. Så skal man bruke litt rent VG også. VG er i motsetningen til PG en tykk væske, som gir god damp, men dårligere smak.

Normalt varierer forholdet ml. PG/VG væske i den ferdige e-væske fra 50/50 til 80/20. Avhengig av den ønskede nikotin styrke, damp mengde og smak i den ferdige e-væske, skal du bruke VG væske med nikotin innhold også. Blandingsforholdet er er helt opp til din personlige smak !

Ad 4. Aroma essens:

For å få smak i den ferdige e-væske skal det tilføres smaksstoffer.


Klikk her og kjøp PG, VG og Aroma.

Ad 5. Demineralisert vann:

VG er en utrolig tykk væske, og derfor er det mange som bruker demineralisert vann for å få den fortynnet. Mange vælger å fortynne sin e-væske blanding, når VG innholdet er 50%, men noen gjør det også ved et VG innhold på 30%. Hvor mye du får avhenger av  blandingsforholdet mellom PG og VG. Velger du å fortynne væsken er det «normalt» å bruke ca. 5% demineraliserti vann. Maksimalt 10%.

Ad 6. Tomme flasker:

Man skal bruke noen tomme flasker for å blande sine væsker i. Kjøp nok av dem, så man har til å blande en del ganger.
Klikk her og kjøp tomme flasker.

Ad 7. Sprøyter til oppmåling:

For at man kan blande sine væsker riktig, så er det mye enklere hvis du har noen sprøyter til prosessen. Bruk de største sprøytene til PG og VG væskene, og så 1ml. sprøyter til aroma/essensene. Husk å kjøpe en del 1ml. sprøyter, slik at man kan blande flere væsker på en gang uten først å måtte vaske sprøyter hele tiden.
Klikk her for å kjøpe sprøyter.

Når du har blandet de væsker du skal ha, så rengjør du straks sprøytene. Så kan de brukes igjen og igjen.

Hvordan blandes e-væsken:

PG og VG er de elementer som brukes til å fortynne våres nikotinvæske med. Er man nybegynner innen selvblanding av e-væsker anbefaler vi, å bruke et mix på ca. 70% PG og 30% VG. Dette vil gi en god smak, en god mængde damp og sist men ikke minst et fint halsdrag. Man kan selvsagt  variere mengden så man f.eks. lager en væske på 60% PG og 40 % VG, 80% PG og 20% VG eller 50/50. Disse blandingsforholdene er en smaksak og man vil først etter en stund finne ut hva man foretrekker. 

Et godt råd vedr. tilsetning av frukt aromaer er, at de har vanskeligere å «komme gjennom» med smak, alt etter hvilken frukt selvfølgelig, så derfor skal du helst bruke 10% frukt aroma i din e-blanding. Derimot kaffe, karamel, sjokolade, (alle tykke aromaer) slår meget raskt igjennom på smak, så der skal du nok høyest bruke 5% aroma. Men igjen det er smak og behag for den enkelte.

Når du har fått kjøpt inn, så  kan du lage din egen væske, har vi funnet ut hvordan og i hvilket blandingsforhold det skal blandes i. Vi anbefaler du bruker blandingsforholdet 70/30 med våres PG/VG væsker.

Til bruk vedr. blanding av e-væsker finnes forskjellige væskeutregnere, og vi anbefaler at man bruker en av disse. En av de enkleste å komme i gang med er den fra «eJuice me up»:

Du laster den ned ved å klikke her.

Bruker du ikke en væske beregner, så er den generelle regelen  1 ml. ~ 20 dråper av væske.